DOS'46 voor derde maal op rij onderuit

DOS'46

Nijeveen- DOS'46 begon de competitie met 3 punten uit twee duels, maar verloor vandaag voor de derde maal op rij en bevindt zich in de onderste regionen van de Korfballeague. KZ/Thermo4U was in Nijeveen met 18-20 te sterk voor de Nijeveners die bij rust al op een 8-11 achterstand stonden. Alleen in de beginfase stond DOS'46 aan de goede kant van de score, maar in het restant was KZ sterker.

DOS'46 begon sterk aan het duel en nam meteen een 3-0 voorsprong door treffers van Jelmer Jonker, Nienke Hintzbergen en Harjan Visscher. KZ schrok echter wakker en had bij 4-4 de schade alweer gerepareerd. Vanaf dat moment nam de ploeg uit Koog aan de Zaan het initiatief en liep zelfs uit naar een 7-11 voorsprong. Door een treffer van Max Malestein stond het bij rust 8-11.

Na de pauze was de eerste treffer nog van DOS'46 (9-11), maar was het daarna weer KZ dat de regie in handen had.Tot 16-18 bleef DOS'46 echter wel in het zicht van de bezoekers. Met nog 5 minuten op de klok schoot Kim Petersen de 17-18 binnen en twee minuten later zette Jelmer Jonker beide ploegen naast elkaar. Het thuispubliek dacht dat de rood-zwarten erop en erover zouden gaan, maar KZ trok met twee treffers in de slotminuten alsnog de winst naar zich toe, 18-20.

Nieuws

Meest gelezen

menu