DOS'46 wint knap in Koog aan de Zaan en heeft ineens kans op play-offs

Uitblinker Max Malestein scoorde dinsdagavond negenmaal. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft dinsdagavond uit met 20-22 gewonnen van KZ/Thermo4U en is ineens kansrijk voor een plek bij de eerste 4 van de Korfbal League. De Nijeveners hadden thuis ook al KZ verslagen en staan nu op plek 4. Een zege in de noordelijke derby uit bij LDODK volstaat komende zaterdag voor een plaats in de play-offs.

KZ en DOS’46 maakten er dinsdagavond een zeer spannend en evenwichtig inhaalduel van. Tot 5-5 ging het volledig gelijk op, waarna DOS’46 het eerste minuscule gaatje sloeg: 5-7. Tot 7-9 hield het deze marge vast, maar de thuisploeg kende een goede fase vlak voor rust en realiseerde met twee treffers een ruststand van 9-9.

De juiste spirit

Na de pauze schoot Max Malestein met twee snelle treffers DOS’46 meteen naar 9-11 en dat gaf de Nijeveners in het eerste kwartier de juiste spirit. Bij 13-15 nam KZ het initiatief over en wist het dit duel te kantelen naar 17-15. Toen was het weer de beurt aan de ploeg van Herman van Gunst: met 4 treffers op rij namen de Nijeveners het heft in handen (17-19). Met nog 8 minuten op de klok ontspon zich een zenuwslopende slotfase waarin DOS’46 onder aanvoering van Leander Zwolle uiteindelijk met 20-22 won.

Nieuws

menu