DOS'46 wint probleemloos bij hekkensluiter

Zaalkorfbal Leo de Harder

Capelle aan den IJssel- DOS'46 heeft zonder al te grote problemen hekkensluiter KCC/CK Kozijnen verslagen. In Capelle aan den IJssel wonnen de Nijeveners na een 6-9 ruststand uiteindelijk met 14-22. Door de zege komt DOS'46 op 6 punten na 5 duels en staat het derde in groep B van de Korfballeague. De top 4 plaatst zich voor de play-offs en dat hebben de rood-zwarten zich als doel gesteld.

DOS'46 zag KCC de score openen (1-0), maar dat bleek de enige achterstand te zijn voor de Nijeveners die met 5 treffers op rij meteen het initiatief namen, 1-5. KCC wist na een 2-7 achterstand nog wel terug te komen tot 6-7, maar Melvin Frieswijk en Leander Zwolle schoten de marge vlak voor rust weer naar drie en bepaalden de ruststand op 6-9.

Kim Petersen en Amber van Doorn zorgden meteen na rust voor twee Nijeveense treffers (6-11) en daarmee was het verschil wel gemaakt. DOS'46 kwam vanaf dat moment niet meer in gevaar en speelde probleemloos het duel uit. Amber van Doorn werd met 5 treffers topscorer, gevolgd door Eline van Veldhuisen die weer 4 treffers maakte en zodoende scorend een sterk debuutseizoen kent. 

Nieuws

menu