DVSV speelt komend voetbalseizoen niet meer in standaardklasse

DVSV-secretaris Jesper van Dijk: 'Een echte tegenvaller.'

DVSV-secretaris Jesper van Dijk: 'Een echte tegenvaller.' Foto: Frens Jansen

Darp - Nadat afgelopen week duidelijk werd dat de naam van voetbalvereniging Willemsoord voortaan in het zondagvoetbal gaat ontbreken, heeft nu zondagclub DVSV uit Darp bekendgemaakt dat het eerste team komend seizoen niet meer in de standaardklasse is te bewonderen.

„Voor ons was al duidelijk dat het moeilijk zou worden om een eerste elftal op de been te krijgen”, geeft DVSV-secretaris Jesper van Dijk aan. De selectie van DVSV wás al krap, zeker toen vier oud-Scheerwolde-spelers besloten om zich weer aan te sluiten bij hun oude vereniging.

Ondanks diverse pogingen van het bestuur kwam er geen enkele reactie om de eerste selectie van de zondagvijfdeklasser uit Darp te versterken. Van Dijk: „Een echte tegenvaller en daaruit blijkt wel dat de mentaliteit en clubliefde de laatste jaren heel erg zijn veranderd.”

Door het verdwijnen van het eerste elftal bestaat de in 1962 opgerichte club volgend seizoen nog slechts uit één elftal. „Helaas is er, naast het verdwijnen van de jeugd, ook sinds vorig seizoen geen vrouwenelftal meer”, aldus Van Dijk. Het tweede elftal van DVSV, dat een selectie heeft van 18 spelers, komt in de recreatieve competitie uit.