Daan Jans uit Meppel heeft na zwaar skiongeval padeltraining hervat

Daan Jans heeft voorzichtig de training hervat.

Daan Jans heeft voorzichtig de training hervat. Foto: Wilbert Bijzitter

Sneller dan verwacht heeft padeller Daan Jans (14) uit Meppel zijn rentree gemaakt op de baan. De talentvolle sporter raakte begin deze maand ernstig gewond bij een skiongeval in Frankrijk. Hij liep een gescheurde milt op en verbleef een aantal dagen op de intensive care van het ziekenhuis in Grenoble. Na een week vol emoties werd Daan per ambulance naar Meppel gebracht, in de veronderstelling dat hij zes weken volledige rust zou moeten houden. Dat draaiboek kan nu de prullenbak in, want sinds afgelopen vrijdag heeft hij voorzichtig de training hervat.

Vader Harold Jans laat weten dat hij ‘best wel verbaasd’ is over het snelle herstel van zijn zoon. „Daan had een miltruptuur graad 3. Daar staat hier een periode van vier weken voor, mits je klachtenvrij bent. Hij is fysiek heel sterk, het is een fit mannetje. Toen hij vorige week te horen kreeg dat hij weer mocht gaan trainen, stond hij te springen als een klein jongetje: ‘We mogen weer, pap’. Afgelopen weekend tijdens het NK padel is hij uitvoerig onderzocht door de bondsarts. Die heeft ook naar zijn rug en bekken gekeken. Daan stond recht op z’n benen en kreeg groen licht.”

Uitgesteld

In zijn enthousiasme had hij al een appje gestuurd naar de bondscoach, maar in goed overleg met alle betrokkenen is de rentree bij Team NL uitgesteld tot volgende week. Harold: „Het is zaak dat we het rustig gaan opbouwen. Daan moet goed naar zijn lichaam luisteren. Mentaal heeft het hele voorval ook wel iets met hem gedaan. Met het Nederlands jeugdteam gaat hij deelnemen aan de seniorencompetitie op de banen van LTVL Lelystad. De eerste wedstrijd is op tweede paasdag, we hopen dat hij dan wedstrijdfit is.”