Daan Jans uit Meppel is als tennisser en padeller op weg naar de top: 'Dromen van de Olympische Spelen'

Hij heeft dezelfde gedrevenheid als zijn vader. Wedstrijden speel je niet, wedstrijden wín je. Met die instelling staat Daan Jans (14) uit Meppel op de baan en laat hij zien dat tennis uitstekend valt te combineren met padel. In beide disciplines is hij succesvol. Komende week maakt hij in z’n leeftijdscategorie zijn debuut op het NK tennis in Den Haag. Hij brandt van ambitie. Zijn grootste droom? „Als padeller naar de Olympische Spelen.”

Als tennisser behoort Daan Jans in zijn leeftijdscategorie tot de top 30 van Nederland, maar hij komt er eerlijk voor uit dat hij toch een lichte voorkeur voor padel heeft.

Als tennisser behoort Daan Jans in zijn leeftijdscategorie tot de top 30 van Nederland, maar hij komt er eerlijk voor uit dat hij toch een lichte voorkeur voor padel heeft. Foto: Wilbert Bijzitter

Een regenachtige maandag. De avond valt over Meppel. In het Racket Centrum op sportpark Koedijkslanden heerst een gezellige bedrijvigheid. De jonge sporter zit samen met zijn ouders in de hoek van het horecagedeelte. Hij luistert naar de anekdotes van vroeger en vertelt dan zijn verhaal. Open blik, goede uitstraling. Een vlotte prater en bovenal een jongen die weet wat hij wil.

Lichte voorkeur