Damesrugbyers The Black Panthers winnen hun eerste officiële wedstrijd

De damesrugbyers van The Black Panthers uit Meppel hebben zondag in Almelo hun eerste officiële wedstrijd gespeeld. Foto: Erik Graafland

De dames van rugbyclub The Black Panthers uit Meppel hebben zondag in Almelo hun eerste officiële duel gespeeld én gewonnen.

Dit team, dat vorig jaar werd opgericht, zou eigenlijk in september beginnen aan de nieuwe 10s-competitie van Rugby Nederland (10 tegen 10, in plaats van 15 tegen 15) maar het kampte helaas met afzeggingen van tegenstanders. The Black Panthers kon echter aanhaken bij The Sneeks uit Sneek, dat deze versterking goed kon gebruiken in de 3de klasse.

Eerste try

Het combinatieteam, genaamd The Black Sneeks, stond zondag in Almelo tegenover The Big Bulls. Na de kick-off ging The Black Sneeks gelijk in de aanval. Hoewel er nog niet veel gezamenlijk was getraind, viel de eerste try al na 12 minuten. Ook de conversie was raak. The Big Bulls kwam algauw terug met een try, waarna het combiteam nog 2 keer scoorde. Vlak voor rust maakte de thuisploeg er 10-19 van.

Na rust ging The Black Sneeks beter spelen. Hoewel het team ietwat slordig was in de aanval en vaak balverlies leed, was het toch duidelijk sterker dan de tegenstander. Met prima verdedigend werk en tackles werden de tegenaanvallen gestopt. De thuisploeg scoorde nog 1 try, terwijl het combinatieteam er 6 scoorde. Het slotakkoord was echter voor de Tukkers, met 2 try’s.

Het werd uiteindelijk 31-54 en dus kunnen de dames uit Meppel en Sneek tevreden terugkijken op deze openingswedstrijd.

Nieuws

menu