Danny Koppelman leidt van start tot finish en wint AH Elzinga Reest Run

Danny Koppelman uit het Twentse Hoge Hexel was zaterdag veruit de sterkste atleet bij de AH Elzinga Reest Run. Hij leidde op de halve marathon van start tot finish en liet de klok stilstaan in een uitstekende tijd van 1.07.32, de beste tijd sinds de editie van 2010. Met bijna 7 minuten achterstand kwam Thys de Jong als tweede over de meet. Op de 10 kilometer bij de dames was Petra Hasper uit Meppel in haar categorie ook veruit de snelste, maar ‘overall’ moest ze haar meerdere erkennen in Hellen de Vries.

De top 3 van de halve marathon loopt hier al voorop. Van links naar rechts: Thys de Jong (20), Rob Vijver (42) en winnaar Danny Koppelman (25).

De top 3 van de halve marathon loopt hier al voorop. Van links naar rechts: Thys de Jong (20), Rob Vijver (42) en winnaar Danny Koppelman (25). Foto: Leo de Harder

De 33ste editie van de Reest Run werd zaterdag onder ideale weersomstandigheden gelopen. Dat de atleten naar een wedstrijd snakten, proefde je aan alles op en rond de baan. AV De Sprinter merkte het vooral aan het aantal inschrijvingen op de verschillende afstanden. In totaliteit waren dat er meer dan 350. Volgens Barry Hartsuiker, bestuurslid wedstrijdzaken, waren het er zelfs meer dan bij de editie van 2 jaar geleden. „Wat een geweldig aantal en wat een geweldige atletiekdag”, merkte hij terecht op.

Met kop en schouder

Nieuws

menu