Dapper DOS’63 wil 60-jarig bestaan maar al te graag vieren: 'Ons streven is overleven'

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat DOS’63 straks in mei de kampioensvlag hijst. Het enige elftal dat deze sympathieke voetbalvereniging uit Linde nog heeft, staat fier bovenaan in de reserve vijfde klasse. Alle 15 competitieduels werden tot nu toe gewonnen door de zwart-witten. Een titel betekent hoe dan ook feest en hosanna, en dat kan de kleinste amateurvereniging van Nederland maar wat goed gebruiken.

Bestuurslid Harry van Lenthe kijkt toe nabij de dug-out. Hij is al sinds 1992 actief bij DOS'63 en is er bijna elke dag wel te vinden.

Bestuurslid Harry van Lenthe kijkt toe nabij de dug-out. Hij is al sinds 1992 actief bij DOS'63 en is er bijna elke dag wel te vinden. Foto: Martijn Bijzitter

Zeker als volgend jaar het 60-jarig bestaan van deze voetbalclub op stapel staat. Want hoelang kun je zo’n kleine club nog in de voetbalbenen houden? „Dat jubileum willen we als DOS’63 écht heel graag vieren. En verder is ons streven overleven”, stellen voorzitter Ronald Haan en bestuurslid Harry van Lenthe.

Even tijd

Nieuws

menu