De Wijk krijgt nu ook een officiële MTB Streetrace

Beeld van een eerdere MTB Streetrace in de Wijk, als onderdeel van de Ronde van de Wijk. Foto: Benny Spin

Het Streetracen is een onderdeel van de wielersport dat steeds meer aan populariteit wint. Met een mountainbike op een uitgezet parcours met hindernissen, bochten en stukken onverharde ondergrond. In navolging van dorpen als Ruinen, Nijeveen, Staphorst en Ruinerwold, krijgt de Wijk er nu ook een.

De race in de Wijk staat voor 24 augustus op het programma. Het doel voor veel deelnemers is om zo snel mogelijk te finishen, maar veel anderen willen dat zo behendig mogelijk doen, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

De organisatie van De Wiek op Wiel’n heeft daarom gemeend voor de eerste keer een degelijk parcours uit te zetten. Het evenement is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en vindt plaats op woensdag 24 augustus, vlak vóór het Wijkerfeest. Start en finish bevinden zich rondom de te bouwen feesttent aan de Wiltenweg. De eerste categorie wordt tegen 17.30 uur weggeschoten.

Rijke historie

De Wijk kent een rijke historie van bijna 60 jaar in het organiseren van wielerwedstrijden. Toen de De Wiek op Wiel’n in mei 2017 in haar voorprogramma een MTB-wedstrijd had opgenomen - met een parcours dwars door de karakteristieke Wieker Meule - was het Streetrace-zaadje geplant en is het, na wat corona-jaren, tot volle wasdom gekomen. Het huidige bestuur heeft besloten zich aan te sluiten bij de MTB Streetrace competitie voor Noord-Oost Nederland. Aanmelden kan op www.mtbstreetracecompetitie.nl

Nieuws

menu