Derde speelronde regionale competitie walking football bij HZVV afgewerkt: vv Steenwijk is nu ‘Herbstmeister’

Bij HZVV in Hoogeveen werd eind 2022 de derde speelronde van de regionale walking football-competitie afgewerkt.

Bij HZVV in Hoogeveen werd eind 2022 de derde speelronde van de regionale walking football-competitie afgewerkt. Foto: Lo Dijkstra

Het walking football-team van vv Steenwijk mocht zich donderdagmiddag, na afloop van de derde speelronde van de regionale competitie, ‘Herbstmeister’ noemen. Het verdrong HZVV, dat twee ronden de ranglijst had aangevoerd, van de eerste positie.

De Steenwijk wonnen in Hoogeveen - op het terrein van HZVV - alle drie wedstrijden, met een doelsaldo van maar liefst 15 voor en 0 tegen. Voorwaar een huzarenstukje.

Offday

Gastheer HZVV had een gedeeltelijke offday. De Hoogeveners speelden gelijk tegen Dedemsvaart (0-0) en verloren vervolgens van Vitesse’63 uit Koekange (0-1). In de laatste wedstrijd, tegen FC Meppel, revancheerde HZVV zich door met 6-1 te winnen.

Vitesse ’63 klom door drie overwinningen naar de tweede plaats op de ranglijst, na drie speelronden. Het staat dus zelfs nog boven HZVV. Ook IJVV uit IJsselmuiden deed donderdagmiddag goede zaken. Ook dat team won haar drie wedstrijden en staat in de tussenstand op plaats 4.

Het tot dan toe nog puntloze Dedemsvaart verraste in Hoogeveen. Eerst versloeg het Zuidwolde met 2-1 en daarna speelde het ook nog eens gelijk tegen het sterke HZVV. De derde wedstrijd, tegen IJVV, ging met 2-1 verloren.

Winterstop

De stand leert nu dat Steenwijk op de eerste plaats staat met 22 punten, gevolgd door Vitesse’63 met 21 en HZVV met 18 punten. IJVV bivakkeert op de vierde plaats met 17 punten. FC Meppel volgt, samen met Sport Vereent uit Oldeberkoop, met 10 punten. De laatste twee plaatsen worden bezet door Dedemsvaart - met nu 4 punten - en Zuidwolde, dat tot nu toe slechts één puntje veroverde.

Ook het walking football begint nu aan een winterstop. De regionale competitie gaat pas weer van start op 2 maart 2023. Dan is vv Zuidwolde de gastheer van de acht deelnemende teams.