Derdedivisionist Staphorst gaat laat onderuit in onderhoudend voetbalduel in Ermelo

Oud-prof Stef Nijland was zaterdag namens DVS'33 Ermelo de matchwinnaar in het thuisduel met Staphorst.

Oud-prof Stef Nijland was zaterdag namens DVS'33 Ermelo de matchwinnaar in het thuisduel met Staphorst. Foto: DVS'33 Ermelo

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag in Ermelo geen punten overgehouden aan het treffen met DVS’33. In een open duel was het uiteindelijk oud-prof Stef Nijland die in de 85ste minuut met een prachtige treffer de 1-0 op het scorebord schoot. Die goal bleek voldoende voor de zege, want Staphorst wist ondanks grote kansen niet meer langszij te komen.

DVS’33 begon stormachtig aan het thuisduel en stelde keeper Jorick Maats meteen op de proef. Gaandeweg de eerste helft vorderde, werd ook Staphorst gevaarlijk via Daimen Schra en Julius Duit. Gescoord werd er echter niet voor rust en zo hielden de ploegen elkaar op alle fronten in evenwicht.

Schitterend schot

Na de pauze waren de eerste mogelijkheden voor Stan Haanstra, die te lang treuzelde en daardoor niet tot een schot kwam. Aan de andere kant hield Maats zijn ploeg met twee knappe reddingen op de been, waarvan hij er eentje via de paal uit z’n doel ranselde. In de slotfase was de sluitpost echter kansloos op een schitterend schot van Stef Nijland, die met een krul de 1-0 maakte. Dat bleek voldoende voor de zege van DVS’33, want Staphorst liet enkele grote kansen onbenut en verloor zo met minimale cijfers.