Derdedivisionist Staphorst verliest middenmootduel met Hoek

Sander de Grote scoorde deze zaterdag beide treffers namens Staphorst, maar Hoek scoorde er in totaal drie.

Sander de Grote scoorde deze zaterdag beide treffers namens Staphorst, maar Hoek scoorde er in totaal drie. Foto: VV Staphorst

Staphorst staat keurig in de middenmoot van de 3de divisie en trof deze zaterdag HSV Hoek dat eveneens in die regionen van de ranglijst verblijft. De Zeeuwen toonden zich in een aantrekkelijk duel nét iets slagvaardiger en wonnen met 2-3. Namens Staphorst was Sander de Grote tweemaal trefzeker.

De thuisploeg begon aardig aan dit duel en nam in de 11de minuut de leiding via De Grote, die een voorzet achter doelman Lars Knipping knikte: 1-0. In de 26ste minuut kreeg Hoek een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar deze werd voor open doel gemist. Twee minuten later was het echter wél raak, via Gertjan Martens die met een krachtige kopbal de 1-1 aantekende. Lang konden de Zeeuwen niet van deze gelijkmaker genieten, want in de 35ste minuut was het opnieuw Sander de Grote die Staphorst op voorsprong bracht: 2-1.

Penalty

Ook na rust ging Staphorst sterk van start en klopte het nadrukkelijk op de poort voor de 3-1. Het was in het eerste kwartier het gevaarlijkste team, maar Hoek bleef in de wedstrijd en werd gaandeweg het tweede bedrijf sterker. Dat resulteerde in de 79ste minuut in de 2-2 van Gilles Vandecandelaere. De bezoekers roken bloed en drukten in de slotfase door. Via een makkelijk gegeven penalty was het Steve Schalkwijk die Hoek uiteindelijk de winst bezorgde: 2-3.