Derdedivisionist Staphorst met minimaal verschil langs SteDoCo

Staphorst-aanvoerder Dirk Muis maakt zich breed en wint zo een persoonlijk duel. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdagmiddag, in een spannend duel met SteDoCo, de 3 punten op sportpark Het Noorderslag gehouden. De geel-blauwen hadden aan een treffer van Jurian van den Brink genoeg om een dure 1-0 zege te boeken. De bezoekers uit het Zuid-Hollandse Hoornaar waren voor rust de betere ploeg, maar verzuimden vooral in de beginfase te scoren. Na rust waren de beste en meeste kansen voor de thuisploeg en bleek de goal van Van den Brink in de 61ste minuut goud waard.

SteDoCo opende sterk en was in de eerste 20 minuten de baas op het veld. De bezoekers verzuimden echter de score te openen en zagen Staphorst pas na een halfuur wat uit haar schulp kruipen. Stan Haanstra stichtte in de laatste 5 minuten van de eerste helft het grootste gevaar, met een vrije bal die over vloog en een schot dat door de keeper werd gepakt.

Nadrukkelijk

Na rust golfde het spel heen en weer, en was Staphorst de ploeg met de meeste en beste kansen. Het opende sterk en zocht nadrukkelijk naar de voorsprong, die uiteindelijk in de 61ste minuut werd bewerkstelligd door Jurian van den Brink: 1-0.

Wat volgde was een spannend laatste halfuur, waarin Staphorst naliet het duel definitief te beslissen. De ploeg van trainer Karlo Meppelink zag invaller Martin van ‘t Ende de paal raken en Stan Haanstra oog in oog met de keeper missen. Na afloop maalde daar niemand meer om, want de thuisploeg kon opnieuw 3 punten bijschrijven en komt daarmee op 21 punten, na 16 duels.

Nieuws

menu