Derdedivisionist Staphorst pakt knap punt bij hoogvlieger Sportlust'46

Keeper Jorick Maats hield vv Staphorst zaterdag op de been in Woerden.

Keeper Jorick Maats hield vv Staphorst zaterdag op de been in Woerden. Foto: VV Staphorst

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag in het laatste duel voor de winterstop met 0-0 gelijkgespeeld bij Sportlust’46. Voor de thuisploeg uit Woerden betekende dat duur puntenverlies, aangezien de andere koplopers GVVV en ACV wél wonnen. Staphorst was uiteraard content met het punt en gaat daardoor - met 22 punten uit 18 duels - als nummer 10 de onderbreking in. Daar mag de ploeg van trainer Karlo Meppelink tevreden mee zijn, gezien het moeizame begin van deze competitie.

In Woerden hadden de geel-blauwen het voor rust in fasen moeilijk, maar ook ditmaal hield keeper Jorick Maats zijn ploeg op de been. De doelman verrichtte enkele knappe reddingen en zorgde er zo voor dat Staphorst schadevrij de rust haalde. Dat had zelfs met een voorsprong gekund, als Stan Haanstra op aangeven van Emiel Kwant iets preciezer was geweest.

Geluk

Na rust begon Staphorst sterk en kreeg het via Emiel Kwant en Jurian van den Brink mogelijkheden. Ook een aantal corners stichtte gevaar en Sportlust’46 mocht daarbij van geluk spreken dat de bezoekers de score niet openden. In het laatste halfuur zocht de thuisploeg op het mistige sportpark naar de belangrijke driepunter. Sportlust’46 kreeg ook kansen, maar slaagde er niet in om Maats te passeren en bleef zodoende op 0-0 steken.