Derdedivisionist Staphorst redt punt in tweede helft tegen RKAV Volendam

Stan Haanstra kopt de 2-2 binnen namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

In een spannende slotfase heeft derdedivisionist Staphorst zaterdagmiddag voor eigen publiek een punt veiliggesteld tegen RKAV Volendam. Dat was meer dan bij rust was verwacht, want de thuisploeg leek na een vlotte 0-2 achterstand algauw kansloos. Stan Haanstra tekende voor beide Staphorster treffers: 2-2.

Staphorst begon apathisch aan de botsing met RKAV. De thuisploeg stond niet op te letten bij een corner van de Volendamse gasten en Lex Veerman profiteerde daarvan: 0-1. In de 22ste minuut was het alweer raak. Daan van Baarsen vond vanaf de linkerflank Roy Tol en die tikte de 0-2 binnen.

Staphorst liep achteruit en was heel slordig aan de bal. RKAV kreeg nog meer kansen, maar steeds stond keeper Jorick Maats in de weg. Dat maakte dat Staphorst vlak voor rust de aansluitingstreffer kon maken. Bij een mislukte corner wilde een RKAV’er de bal wegwerken, maar hij mikte op de knie van Stan Haanstra: 1-2.

Rentree

De tweede helft liet een heel ander Staphorst zien en RKAV kreeg het moeilijk. Staphorst speelde met veel druk en beleving. Op basis van het tweede bedrijf verdiende het dan ook de gelijkmaker. Weer was het Stan Haanstra die scoorde, ditmaal met het hoofd: 2-2.

Met Martin van ’t Ende in de ploeg (hij maakte zijn rentree bij Staphorst) dwongen de geel-blauwen bijna nog de volle winst af, maar deze keer mikte Haanstra naast het doel. In de laatste seconde raakte RKAV nog de lat. Dat maakte dat het gelijkspel voor beide teams verdiend te noemen was.

Nieuws

menu