Derdedivisionist Staphorst snoept punten mee op verre reis

Stan Haanstra nam zaterdag in Zeeland beide treffers van Staphorst voor z'n rekening. Foto: VV Staphorst

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag in Zeeland drie punten gepakt bij HSV Hoek. De ploeg van trainer Karlo Meppelink won verdiend met 1-2 door treffers van Stan Haanstra, die weer eens goud waard bleek. De geel-blauwen waren bovendien de ploeg die qua kansen de meeste aanspraak mocht maken op de winst. Door deze zege is Staphorst op de ranglijst van de 3de divisie naar plek 13 gestegen.

Staphorst speelde een prima eerste halfuur waarin het de nodige kansen kreeg om de score te openen. Zo was Freddy Quispel dicht bij de 0-1 en zag Stan Haanstra een scherpe inzet net worden gepakt door de Zeeuwse keeper. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwam Hoek opzetten en werd doelman Jorick Maats een aantal malen getest. De betrouwbare sluitpost van Staphorst stond zoals altijd z’n mannetje en voorkwam een achterstand voor zijn ploeg.

Op fabuleuze wijze

Na rust was het algauw raak voor de bezoekers. Stan Haanstra speelde zich knap vrij op links en krulde de bal op fabuleuze wijze in de verre hoek: 0-1. Die treffer sterkte Staphorst, dat in het vervolg steeds meer ruimte en mogelijkheden kreeg. Jurian van den Brink en Stan Haanstra verzuimden het duel echter op slot te gooien en dat kwam Staphorst in de 84ste minuut duur te staan. Hoek forceerde namelijk de gelijkmaker (1-1) en leek zo Staphorst van een dure driepunter te beroven. Daar dacht Stan Haanstra echter anders over, want hij bezorgde zijn ploeg alsnog de zege met zijn tweede treffer: 1-2.

Nieuws

menu