Derdedivisionist Staphorst verslaat Ter Leede op modderig veld

Martin van 't Ende scoort hier de 1-0 tegen Ter Leede.

Martin van 't Ende scoort hier de 1-0 tegen Ter Leede. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag een grote stap gezet richting handhaving. Het won thuis met 3-1 van Ter Leede en nam daardoor flink afstand van de onderste regionen. Twee treffers van Martin van ‘t Ende betekenden een 2-0 ruststand en een zetel richting de zege. In dit open duel op het steeds glibberiger wordende hoofdveld bracht de ploeg uit het Zuid-Hollandse Sassenheim in de slotfase de spanning terug (2-1). Diep in blessuretijd besliste Freddy Quispel het treffen met de 3-1, waarna meteen het eindsignaal klonk.

Staphorst begon furieus aan het duel en nam al in de 5de minuut de leiding door een prachtgoal van Martin van ‘t Ende. Hij schoot vanuit de draai de 1-0 binnen. In de 20ste minuut herhaalde Van ’t Ende dit kunstje en verdubbelde hij de marge. Ter Leede, dat eveneens tegen degradatie strijdt in de 3de divisie, was zelf ook gevaarlijk maar stuitte tweemaal op doelman Jorick Maats die weer eens zijn klasse toonde.

Regenval

Ook na rust golfde het spel op en neer op het door de regenval steeds zwaarder wordende veld. Beide ploegen kregen serieuze scoringskansen. In de 84ste minuut viel de 2-1 van Steven Wajer (mooi schot) en was de spanning terug. Staphorst verzuimde via Marlon Luchtenberg het duel op slot te gooien en kwam nog onder druk te staan. In de slotseconde viel de beslissende 3-1 alsnog via Freddy Quispel, die daarmee de punten veiligstelde.