Eerste editie van LIV Halve Marathon van Nieuwleusen gaat door Vechtdal en bossen rondom Staphorst

v.l.n.r. Harold Bril, Iris Buursema en Albert Mussche.

v.l.n.r. Harold Bril, Iris Buursema en Albert Mussche. Foto: Gerrit Boer

Restaurant LIV houdt op zaterdag 22 april in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG’85 de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen. De marathon is een van de weinige halve marathons in het Vechtdal op dit moment.

Het is de eerste editie van de LIV Halve Marathon. Het idee van de marathon kwam van Iris Buursema en Harrold Bril van Restaurant LIV. Zij vroegen Bos Bedden Loopgroep AG ’85 om het hardloopgedeelte te organiseren. Restaurant LIV zorgt voor de feestelijke omlijsting en biedt de deelnemers kleedruimte aan.

Het start-/finishgebied is aan het Oosteinde naast het restaurant. De deelnemers starten om 11.00 uur. Het geheel verharde parcours bestaat uit één ronde van 21,1 kilometer en gaat onder andere door het Staphorster bos. Voor elke deelnemer ligt er een medaille klaar bij de finish. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Dat kan ook vanaf het terras nabij start/finish. Na afloop van de halve marathon zorgt Restaurant LIV voor allerlei entertainment.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 21 april via www.ag85.nl en het kost 10 euro om mee te doen. Daarnaast kunnen deelnemers een vrij bedrag doneren voor het goede doel, namelijk Stichting Natuurboerderij BalkInn.