Eerste thuiswedstrijd hoofdklasser MLTC 1 wordt mede door blessures een deceptie

Celine Koets trok in de eerste enkelspelpartij nipt aan het kortste eind.

Celine Koets trok in de eerste enkelspelpartij nipt aan het kortste eind. Foto: Leo de Harder

Na de goede competitiestart van het eerste gemengd team van MLTC in het paasweekend werd de tweede speelronde in de landelijke hoofdklasse een deceptie. De thuiswedstrijd tegen Kralingen 2 uit Rotterdam ging zondag met 0-8 verloren.

In het damesenkelspel werkte Celine Koets lange rally’s af waarbij veel ballen nét achter de baseline bij haar tegenstandster belandden. De eerste set verloor ze met 3-6, maar in de tweede stelde ze met beter spel orde op zaken: ze won deze set overtuigend met 6-1. In de derde set ging het lang gelijk op, maar trok de speelster van MLTC met 4-6 aan het kortste eind.

Kuitblessure

Annelou Nab hield in haar eerste set aanvankelijk gelijke tred met haar opponente, maar ze kon haar niveau van de eerste wedstrijd niet halen en verloor met tweemaal 4-6.

In het herenenkelspel trof Lars Bijsterbosch een nagenoeg foutloos spelende tegenstander. Aan het eind van de tweede set verstapte de MLTC’er zich, waardoor hij een kuitblessure opliep. Hij speelde deze match nog wel uit (0-6 en 1-6) maar kon daarna niet meer worden ingezet.
Robin Grit schoot in zijn enkelspel goed uit de startblokken. Hij brak de eerste servicebeurt van zijn opponent en nam daardoor een 3-0 voorsprong. Met hard geplaatste services en stevige rally’s trok de captain van MLTC de eerste set naar zich toe: 6-2. In de tweede set brak hij bij 4-3 de service van zijn tegenstander (5-3). Toen Robin Grit tijdens een rally vól voor een bal achter de baseline ging om deze met zijn forehand te spelen, raakte hij door een oneffenheid in het gravel geblesseerd aan zijn rechterbovenbeen. Daarna was goed voetenwerk, essentieel voor tennis, zo goed als onmogelijk. Door zijn blessure kon hij bij 5-4 twee matchpoints niet verzilveren. Vervolgens verloor Grit meerdere games op rij en volgde een tiebreak. Hij verloor deze met 4-7, en de daaropvolgende derde set met 3-6.

Aangepast

Vanwege de blessures van Lars Bijsterbosch en Robin Grit moest de opstelling voor zowel het herendubbel als het gemengd dubbel worden aangepast. Beide waren niet meer inzetbaar.

Het herendubbel van Maikel Borg en Mattheo Knoop ging in de eerste games nog gelijk op, maar ze werden al vrij snel gebroken en daarna konden ze zich niet herpakken: 4-6. De tweede set ging werd met een tiebreak beslist en ging eveneens verloren: 6-7. In het damesdubbel kwamen Annelou Nab en Celine Koets er niet aan te pas: zij verloren met 0-6 en 3-6. Ook de twee gemengd dubbelspelen van MLTC afgewerkt door koppels die nog niet eerder hadden samengespeeld, konden het tij niet meer keren. Mattheo Knoop en Annelou Nab verloren met 0-6 en 2-6, Vincent Schadee en Celine Koets met tweemaal 2-6.

Komende zondag staat de volgende wedstrijd van MLTC 1 gepland: uit tegen Bosheim 1 in Bussum.