Eredivisionist TC Suthwalda wint eerste wedstrijd

Jarno Jans van TC Suthwalda boekte zondag in Den Bosch een overwinning in zowel het enkel- als het dubbelspel. Foto: Archief Theo Sleijster

Het eerste herenteam van TC Suthwalda heeft zondag zijn openingsduel van het nieuwe eredivisieseizoen gewonnen. Met 4-2 werd thuisploeg De Pettelaer in Den Bosch opzijgezet door het tennisteam uit Zuidwolde. Teamcaptain Floris Kilian toonde zich na afloop tevreden over de eerste overwinning: „Iedereen speelde redelijk steady.”

Het eerste enkelspel, met Jesse Timmermans als opponent, pakte niet goed uit voor Niels Visker van Suthwalda. Timmermans won de openingsset met 7-6 en de tweede set eindigde in 7-5.

Boy Westerhof speelde een sterke wedstrijd tegen Peter Lucassen. In beide sets was hij duidelijk de betere: 2-6 4-6. Ook het derde enkelspel leverde een overwinning op voor de Zuidwoldigers. Jarno Jans rekent in twee sets af met Rick Muller: 3-6 3-6.

Miliaan Niesten bleek vervolgens een zeer goede aanwinst voor TC Suthwalda. Niesten stelde beslist niet teleur, want in een kwalitatief hoogstaande partij won hij met 1-6 0-6 van Stijn de Gier.

Supertiebreak

Wat betreft de dubbels koos teamcaptain Kilian voor de duo’s Boy Westerhof en Miliaan Niesten, en Jarno Jans en Tim van Terheijden. Het eerste dubbelspel, tussen Westerhof/Niesten en Timmermans/Muller, werd de kraker van de dag. Lange rally’s wisselden elkaar af en het publiek genoot volop van dit vaderlandse toptennis. Na veel spanning volgde er een supertiebreak, die uiteindelijk met 10-5 werd verloren door het Suthwalda-koppel. De andere twee sets waren in 1-6 6-3 geëindigd.

Jans en Van Terheijden bleken een goed op elkaar ingespeeld tweetal. Met 3-6 en 2-6 werden Stijn de Gier en Peter Lucassen dan ook ruim verslagen.

TC Suthwalda speelt komende zondag thuis tegen Nieuwerkerk, aanvang 12.00 uur. Daarna werken de Zuidwoldigers nog twee thuis- en twee uitwedstrijden af.

Nieuws

menu