Eric Folio neemt na dit voetbalseizoen afscheid van vv Kuinre

Trainer Eric Folio uit Meppel zegt de vv Kuinre na het huidige voetbalseizoen gedag. Foto: Martijn Bijzitter

Trainer Eric Folio heeft de voetbalvereniging Kuinre te kennen gegeven dat hij aan het eind van dit lopende voetbalseizoen afscheid neemt van deze zondagvijfdeklasser. „Dat heeft niets te maken met de club of de huidige selectie, maar puur met mezelf”, geeft de oefenmeester uit Meppel aan.

Aan de resultaten van de blauw-roden kan het in elk geval niet liggen, want toen de competitie vorig seizoen werd stilgelegd was Kuinre de koploper, en dit seizoen - na 8 competitiewedstrijden - is dat opnieuw het geval. Folio: „Nee, dat is het ook niet. Kuinre heeft een leuke, talentvolle en gretige selectie, die inziet dat er dit jaar een prijs in zit. Het heeft puur met mijzelf te maken.”

Zonder echt plan

Dat de coronaperikelen een grote rol hebben gespeeld bij zijn beslissing is voor de trainer echter wel duidelijk. „De regelmaat was weg en ik ging naar de training zonder echt plan. Dat is niets voor mij. Dan vraag je jezelf af of je wel de juiste persoon bent voor deze selectie.”

Eric Folio heeft inmiddels - met clubs als VENO, Giethoorn, Oranje Zwart en Havelte - een geweldige staat van dienst opgebouwd als oefenmeester in het regionale voetbalwereldje. „Ik ga na dit seizoen sowieso één jaar nietsdoen, en dan kijken we wel verder. Maar eerst maak ik op een goede manier dit seizoen met Kuinre af”, aldus Folio.

Nieuws

Meest gelezen