Erik van der Haar prolongeert kampioenschap tafeltennisvereniging DETO uit Nijeveen

De tafeltennissers poseerden maandagavond gezamenlijk in sporthal De Eendracht. Foto: Daan Prest

Tafeltennisvereniging DETO uit Nijeveen heeft maandagavond - na twee jaren zónder, vanwege corona - eindelijk haar clubkampioenschappen kunnen houden in sporthal De Eendracht.

Er kon een verheugend groot aantal spelers (34, en voor het eerst ook 3 vrouwelijke deelnemers) worden genoteerd door de wedstrijdleiding, die wederom bestond uit Remko Schra, Jan van den Tooren en Jan Strijker. In de topklasse eiste - net als 3 jaar geleden - favoriet Erik van der Haar opnieuw de clubtitel voor zich op. Daarnaast werd ook strijd geleverd in de runners-upklasse en de talentenklasse, waarvan voor het eerst recreatiespelers van de drukbezochte ‘woensdagochtendsessies’ deel uitmaakten.

Zonder problemen

In de topklasse waren er ten opzichte van 3 jaar geleden eigenlijk geen veranderingen en deden zich ook geen verrassingen voor. Van der Haar versloeg in poule 1 al zijn opponenten zonder problemen en Klaas Pot legde hierin beslag op de tweede plaats. In poule 2 toonde Rudi Timmerman zich de sterkste en werd zijn teamgenoot Gerard Roosendaal tweede.

In de kruisfinale was Van der Haar te sterk voor Roosendaal en had Timmerman geen kans tegen Pot. En opnieuw kende Van der Haar in de finale geen pardon met Pot en mocht hij zonder gameverlies de overwinningsbeker in ontvangst nemen. De strijd om de derde plaats leverde meer vuurwerk op en werd door Timmerman pas in de vijfde game in z’n voordeel beslecht, tegen Roosendaal.

Spannende strijd

Bij de runners-up was het in poule 1 langdurig een spannende strijd tussen Erik Bolding, nieuwkomer Michel Behr en Harry van der Weij, waarbij de twee eerstgenoemden aan het eind net een game meer hadden gewonnen. In de tweede poule waren Richard Scholtens en de 18-jarige Kevin van Urk duidelijk de sterkste, maar eindigde Wilma Heeres verdienstelijk als derde. Na de kruisfinales traden in de finale Behr en Van Urk aan, waarbij de jeugdige ‘coming man’ Van Urk met 3-0 in games de winst en de beker pakte.

Tot slot lieten de talenten, zij die dat zijn geweest en de recreatiespelers hun kunnen zien in de talentenklasse. De laatstgenoemde categorie deelnemers kon merendeels nog geen potten breken, maar was wel enthousiast bezig. De opvallendste speler was toch wel de inmiddels 83-jarige Gerrit Snijders - nog steeds actief, ook in de competitie voor DETO - die knap als tweede in zijn poule eindigde en daarna ook nog de finale haalde. Het was geen schande dat hij hierin z’n meerdere moest erkennen in Arie van der Spek, maar die had daar wel vijf games voor nodig. Al met al kan op een geslaagd tafeltennistoernooi worden teruggekeken.

Nieuws

menu