Erwin Akkerman uit Meppel snelste atleet op 10 kilometer bij 21ste Mooi Ruinen Run: 'Dorpsloop winnen is altijd leuk'

Momentopname van de Mooi Ruinen Run die zondag onder goede weersomstandigheden werd afgewerkt. Foto: Gerrit Boer

Erwin Akkerman uit Meppel is zondag winnaar geworden van de 10 kilometer tijdens de 21ste editie van de Mooi Ruinen Run. Met een tijd van 35.18 liet hij alle andere deelnemers ver achter zich. Bij de vrouwen werd de snelste tijd geklokt door Marissa Broekman. De winnaars op de kortere afstand, de 5 kilometer, waren Mariëlle Lensen en Alwin Heiting.

Door de speaker van dienst werd Erwin Akkerman als grootste favoriet naar voren geschoven. De atleet uit Meppel stelde niet teleur en leidde bijna van begin tot eind.

Goedgehumeurd


Met zijn winnende tijd van 35.18 was Akkerman na afloop goedgehumeurd: „Het ging niet zo heel erg snel, maar toch ben ik wel tevreden. De laatste tijd was ik wat wisselvallig. In Gramsbergen liep ik nog wel goed maar daarna, zoals in de Wijk, was het veel minder. Toch heb ik nog wel een paar podiumplaatsen gepakt en deze voeg ik er graag aan toe hoor.” Hoewel hij het hardlopen trouw wil blijven, heeft de 42-jarige Akkerman inmiddels een nieuwe loot aan zijn sportieve carrière toegevoegd: de zwemloop. „Dat is voor mij nieuw, maar ik vind het geweldig om te doen. De combinatie hardlopen en zwemmen bevalt me prima. Heb er dit jaar twee gedaan, in Zuidwolde en in Zwolle. Alle twee heb ik gewonnen. Maar mijn grote doel was dit jaar de Riesenbecker Sixdays in Duitsland. Dat is een zesdaagse hardloopwedstrijd, met internationale deelname. Die wilde ik graag winnen en dat is gelukt. Daarmee was mijn jaar al goed, maar een dorpsloop winnen zoals deze in Ruinen is altijd leuk.”

Marissa Broekman

Plaatselijk favoriete Marissa Broekman was bij de vrouwen veruit de sterkste op de 10 kilometer. Haar winnende tijd was 42.16. Ook zij was tevreden met haar prestatie: „Het is mijn snelste tijd tot nu toe. Ik ben pas vierenhalf jaar geleden met hardlopen begonnen en loop niet zo veel wedstrijden. Mijn doel toen was om samen met mijn vader een marathon af te leggen. Dat is een paar jaar geleden in Parijs gelukt, en we hebben er nog een paar gedaan. Dit jaar heb ik in Meppel en Hoogeveen gelopen en daar werd ik tweede en vierde. En dan nu eerste, beter kan niet hè.”

Op de kortere afstand, de 5 kilometer, klokte Alwin Heiting uit Erm met 15.54 de snelste tijd. Dat was drie seconden sneller dan zijn tijd uit 2016, toen hij ook als eerste de finishlijn passeerde in Ruinen. Dave Hulzebos uit Zuidwolde legde met 17.44 beslag op plaats 2 en de 18.01 van Karlo Knipmeier was goed voor de bronzen positie. Bij de vrouwen was Mariëlle Lensen van HAC’63 uit Hoogeveen de beste op de 5 kilometer in 21.04.

Nieuws

menu