FC Meppel bezorgt koploper eerste puntenverlies

Luca Broers van FC Meppel had zaterdag met een goal en een assist een belangrijk aandeel in het gelijkspel tegen koploper DOS'37.

Luca Broers van FC Meppel had zaterdag met een goal en een assist een belangrijk aandeel in het gelijkspel tegen koploper DOS'37. Foto: Leo de Harder

Tweedeklasser FC Meppel heeft koploper DOS’37 zaterdagmiddag het eerste puntenverlies bezorgd in deze competitie. De Vriezenveners hadden de eerste 7 duels gewonnen en leken bij een 0-2 voorsprong ook in Meppel de volle buit te pakken. De hardwerkende thuisploeg gaf echter niet op, wist via Luca Broers snel op 1-2 te komen en zag Hugo Bisschop zelfs de gelijkmaker scoren. FC Meppel rook vervolgens via een sterke fase aan een voorsprong, maar koesterde in de spannende slotfase het verdiende punt.

FC Meppel begon aardig aan het duel met de lijstaanvoerder en was in de eerste 10 minuten de gevaarlijkste ploeg. Nadat Hugo Bisschop over het doel had gemikt, nam DOS’37 het heft in handen. De Vriezenveners openden na een halfuur de score, via Ronald te Morsche. Hij knikte na een fraaie aanval de 0-1 binnen. Met die stand haalde FC Meppel de rust en daar mocht het op dat moment tevreden mee zijn.

Aansluitingstreffer

Ook na rust was DOS’37 in eerste instantie het betere team en leek het met de 0-2 van (opnieuw) Ronald te Morsche het duel te beslissen. Zijn treffer in de 56ste minuut werd echter snel gevolgd door de aansluitingstreffer van Luca Broers: 1-2. Die goal gaf FC Meppel vleugels en binnen 5 minuten maakte Hugo Bisschop gelijk, op aangeven van Broers: 2-2.

DOS’37 mocht vervolgens bij een drietal grote kansen van invaller Pim ter Voorde de handen dichtknijpen dat het niet op achterstand kwam en wist pas in de laatste 5 minuten de thuisploeg weer onder druk te zetten. FC Meppel hield echter knap stand en snoepte daarmee de koploper de eerste punten af.