FC Meppel boekt belangrijke zege in duel met rode rand

.

Tweedeklasser FC Meppel heeft zichzelf met de tweede zege op rij een goede dienst bewezen. Het won zaterdag met 2-3 bij de studenten van The Knickerbockers en achterhaalde daarmee de Groningers op de ranglijst. Het duel werd overigens ontsierd door drie rode kaarten, waarbij Yannick van der Veen en Wiebe de Jong namens de Meppelers het veld werden uitgezonden. Met een man minder was het in de slotminuut Camiel Fidom die vanaf de penaltystip de groen-witten drie heel belangrijke punten bezorgde.

FC Meppel en TKB maakten er in het eerste gedeelte een gelijkopgaand duel van, waarbij beide ploegen geen grote kansen kregen. Nadat een speler van de thuisploeg een rode kaart had ontvangen vanwege slaan, leek FC Meppel het duel naar zich toe te trekken. Het wist echter niet door te drukken en zag op slag van rust ook Yannick van der Veen rood krijgen, voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Laurens Stellingwerf schoot de vrije trap binnen (1-0) waardoor de Meppelers met een achterstand de rust ingingen.

Gelijkmaker

Na de pauze was het FC Meppel dat zocht naar de gelijkmaker, en deze vond de ploeg van trainer Jarrisch Keizer rond het uur. Hugo Bisschop bereikte Camiel Fidom, die 1-1 maakte. Acht minuten later was het al weer 2-1 voor de Groningers, via Dennis Bakker.

In de knotsgekke slotfase gebeurde er vervolgens van alles. Invaller Emiel Kwant (terug van een langdurige blessure) scoorde 2-2, waarna een andere invaller met een domme overtreding de groen-witte glazen leek in te gooien: Wiebe de Jong moest na een harde charge namelijk met rood vertrekken en met 9 man had FC Meppel het vervolgens moeilijk. In de slotminuut sneed Emiel Kwant de zestien in en werd hij gevloerd, waarna de bal op de stip ging. Camiel Fidom bleef rustig en schoot de winnende treffer binnen: 2-3.

Nieuws

menu