FC Meppel buigt 0-2 achterstand tegen Achilles 1894 om in winst

Camiel Fidom, maker van de winnende treffer, is hier in een luchtduel verwikkeld met 2 spelers van Achilles 1894. Foto: Daan Prest

FC Meppel heeft zaterdagmiddag het zeer belangrijke thuisduel met Achilles 1894 met 3-2 gewonnen. De groen-witten kwamen voor rust met 0-2 achter, maar wisten dit na de rust om te buigen in een 3-2 zege, waardoor de ploeg van trainer Jarrisch Keizer de middenmoot in de 2de klasse J weer in zicht heeft. Met The Knickerbockers en NEC Delfzijl als volgende tegenstanders kunnen de Meppelers een belangrijke slag slaan in de strijd tegen degradatie.

FC Meppel en Achilles 1894 hielden elkaar in het eerste halfuur aardig in evenwicht op sportpark Ezinge, alwaar de regen het hoofdveld nogal had aangetast. In de laatste fase van het eerste bedrijf trokken de Assenaren het initiatief naar zich toe en namen ze verdiend de leiding door een goal van Nando Frans: 0-1. Donkere wolken pakten zich samen boven de thuisploeg toen Michael Boersma vanaf de penaltystip de 0-2 aantekende. Nog voor rust was het echter Justin Thorn die FC Meppel hoop bood met z’n fraaie goal: 1-2.

Nieuw elan

Die aansluitingstreffer voor rust en drie wissels in de pauze (Hugo Bisschop, Yannick van der Veen en Jeroen Westerbeek) brachten nieuw elan teweeg bij FC Meppel, dat in de tweede helft de betere ploeg was. Het leverde een paar grote kansen op voor Westerbeek. Pas in de slotfase, met het inbrengen van Jos Fidom, nam het gevaar uit standaardsituaties toe en dat resulteerde in de uiteindelijke zege. Jos Fidom verlengde een vrije bal via het hoofd van een Assenaar tot de 2-2, waarna Camiel Fidom uit een corner voor de winnende 3-2 tekende. Daarmee won FC Meppel voor het eerst in deze voetbalcompetitie een thuisduel en haalde het na afloop opgelucht adem.

Nieuws

menu