FC Meppel doet zichzelf schromelijk tekort tegen concurrent Enter Vooruit

Een correcte sliding van Yannick van der Veen van FC Meppel. Foto: Gert Ribberink

FC Meppel heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. Na een 2-0 voorsprong speelde het met 2-2 gelijk tegen Enter Vooruit, dat een grote concurrent is in de zware degradatiestrijd in de oostelijke 2de klasse J.

Het geplaagde FC Meppel leek door twee goals van Luca Broers op een eenvoudige zege af te stevenen, maar na rust ging het mis bij de groen-witten. De 2-1 van de bezoekers en een rode kaart voor Wiebe de Jong leverden problemen op. In de slotminuut was het Wout Velten die met z’n 2-2 het vonnis voltrok.

Zwakke indruk

FC Meppel was voor rust de betere en gevaarlijkste ploeg op sportpark Ezinge. Vooral achterin maakte Enter Vooruit een zwakke indruk en dat leverde twee goals op. Verdediger Yannick van der Veen werd tijdens een rush onreglementair gestuit binnen ‘de zestien’. De penalty werd door Luca Broers feilloos benut: 1-0. Enkele minuten later verdubbelde Broers met een knappe goal uit de draai de marge en stond het 2-0. Met die ruststand leek er voor de thuisploeg weinig aan de hand.

Aansluitingstreffer

Na de pauze riep FC Meppel het onheil over zichzelf af. In de 54ste minuut leverde dat de aansluitingstreffer op van Jelle Zwiers, die koel raak schoot: 2-1. Wiebe de Jong wond zich op over die goal, bestormde scheidsrechter O’Neil en moest met rood vertrekken. Enter Vooruit rook bloed en zette FC Meppel onder druk. De groen-witten hielden soms met kunst- en vliegwerk stand en wisten in de slotfase via de counter zélf weer tot kansen te komen. Het verzuimde echter de 3-1 te maken, waarna Wout Velten in blessuretijd toch nog de 2-2 scoorde.

Nieuws

menu