FC Meppel via eenvoudige zege op VENO naar volgende bekerronde

Fel duel om de bal tijdens de bekerwedstrijd FC Meppel-VENO. Foto: Daan Prest

FC Meppel móest zaterdag winnen van VENO uit Vollenhove om de strijd in bekerpoule 19 te overleven. Hier slaagden de groen-witten glansrijk in, middels een 5-1 zege. De thuisploeg was duidelijke de betere, maar verzuimde dit voor rust in cijfers uit te drukken. Na een 1-1 ruststand werd het bekerduel na de pauze door 2 treffers van Brian van der Zweerde snel beslist. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-1 en zo bekert FC Meppel samen met d’Olde Veste’54 verder.

FC Meppel greep vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en opende in de 13de minuut de score via Remco van Keulen: 1-0. Binnen een minuut stond het echter al weer gelijk, na een te korte terugspeelbal van Dieter Kroek. Jan van Benthem profiteerde hiervan en schoot de 1-1 tegen de touwen. Het sterkere FC Meppel kon dus opnieuw beginnen, maar wist ondanks enkele kansen niet meer te scoren voor rust.

Strafschop

Na de pauze lukte dit wél binnen enkele minuten, waardoor het duel snel beslist was. Op aangeven van Emiel Kwant schoot Brian van der Zweerde de 2-1 binnen en in de 48ste minuut benutte diezelfde Van der Zweerde een strafschop: 3-1. Daarmee was de angel uit het duel en ging FC Meppel op zoek naar meer goals. Die kwamen er uiteindelijk ook via Emiel Kwant, die een uitstekende tweede helft bekroonde met de 4-1 én 5-1.

Nieuws

menu