FC Meppel gaat teleurstellend onderuit in Almelo

Bij FC Meppel was Hugo Bisschop in Almelo het dichtst bij een treffer. FC Meppel

Ondanks veel goede scoringskansen leed tweedeklasser FC Meppel zaterdagmiddag een teleurstellende nederlaag tegen PH in Almelo. Tot het laatste fluitsignaal was het voor de groen-witten hopen op een punt, maar één verdwaalde treffer van de thuisploeg bleek uiteindelijk genoeg voor de winst: 1-0.

FC Meppel kwam zaterdag ondanks het verschil op de ranglijst goed voor de dag. Trainer Jarrisch Keizer zag zijn mannen prima partij bieden tegen de nummer 2 van de oostelijke 2de klasse J. Wel bleek dat PH over een goed voetballende ploeg beschikt. De eerste twee grote kansen waren voor de FC, maar uiteindelijk bleek een lange bal bij de thuisploeg van achteruit beslissend. Spits Koen Lubbers van PH liet keeper Erik Kampherbeek daarbij kansloos: 1-0. FC Meppel zag vervolgens hoe een kopbal van Rense van Dijk van de doellijn werd gehaald, en de Twentse goalie redde op een doelpoging van Hugo Bisschop.

Vol vuur

In de tweede helft zette FC Meppel de achtervolging voort en dat deden de groen-witten vol vuur. De twee beste kansen waren voor Hugo Bisschop, die een kopbal miste en een schot over zag gaan. Ook de invallers Rik Beens en Rick Meijer waren nog dicht bij een treffer, maar telkens ontbrak net dat beetje geluk.

Qua strijdlust en spelverhouding kon Jarrisch Keizer na afloop tevreden zijn. „Als dit ons spel tegen de nummer 2 is, dan zit er nog veel meer in. We kunnen prima mee, maar het scoreverloop moet een keer in ons voordeel vallen. Het vertoonde spel van vandaag geeft moed en de competitie is nog lang.”

Nieuws

menu