FC Meppel geeft opnieuw ruime marge weg

FC Meppel en DZOH maakten er zaterdag een doelpuntrijk duel van. Foto: Daan Prest

FC Meppel heeft voor de tweede maal in deze voetbalcompetitie tijdens een thuisduel een marge van 3 goals prijsgegeven. In hun openingsduel hadden de groen-witten immers na een 3-0 voorsprong met 3-3 gelijkgespeeld tegen SV Oosterwolde en dit weekend poetste koploper DZOH uit Emmen in de slotfase een achterstand van 4-1 weg en werd het nog 4-4 in Meppel.

FC Meppel begon zaterdag goed aan het thuisduel en kwam al in de 4de minuut op 1-0, door een eigen goal van DZOH. Na die treffer hadden de groen-witten de zaak onder controle en wist DZOH niets te creëren. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er van alles en was FC Meppel de ploeg die het duel naar zich toetrok. Remco van Keulen schoot de 2-0 binnen, waarna DZOH meteen op 2-1 kwam via Youri Keen. Hugo Bisschop bepaalde echter de ruststand op 3-1 door de bal schitterend in de kruising te jassen.

Slotoffensief

Na de pauze leek dezelfde Bisschop de thuisploeg algauw in veilige haven te schieten met z’n 4-1, maar DZOH wenste niet op te geven en drukte FC Meppel vervolgens ver terug. De 4-2 van Bjorn Jansen in de 75ste minuut luidde een slotoffensief in waarin de thuisploeg als het ware omviel. Daniel Sanafikhah en Tim Aasman bezorgden de Emmenaren alsnog een punt en lieten FC Meppel teleurgesteld achter.

Nieuws

Meest gelezen