FC Meppel heeft langste adem in nacompetitieduel met FC Burgum

FC Meppel viert de winnende treffer van Jos Fidom in Burgum.

FC Meppel viert de winnende treffer van Jos Fidom in Burgum. Foto: Ruurd de Jong

Zaterdagtweedeklasser FC Meppel is er dinsdagavond in geslaagd om zaterdageersteklasser FC Burgum te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 in Friesland, maar in de verlenging bleken de groen-witten over de langste adem te beschikken: 2-3.

FC Meppel begon goed aan deze nacompetitiewedstrijd op sportpark Het Koningsland. Terwijl juist van de thuisploeg een stormloop was verwacht, creëerden de Meppelers een overwicht in de eerste 20 minuten. Na een kwartier kwam de ploeg van trainer Jarrisch Keizer dan ook verdiend op voorsprong, conform de verhoudingen op het veld. Joey Mulders tekende voor deze openingstreffer.

Gelijkmaker

Na de eerste 20 minuten ebde het overwicht van de groen-witten langzamer maar zeker weg. Door een miscommunicatie botsten in de 29ste minuut twee spelers van FC Meppel op elkaar en daarvan profiteerde Thomas Prijs ten volste namens FC Burgum: 1-1. Diens gelijkmaker was tevens de ruststand.

Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht. Jeroen Westerbeek kreeg niettemin een grote kans namens de Meppelers, maar schoot net naast. In de 61ste minuut betekende een rake kopbal van Steffen Kempe dat de thuisploeg op 2-1 kwam. FC Meppel was even wat aangeslagen, maar gaf verder verdedigend niets weg. In de 77ste minuut bracht Camiel Fidom zijn ploeg weer op gelijke hoogte door de bal prima binnen te krullen: 2-2.

Slijtageslag

Daarna werd dit duel steeds meer een slijtageslag. Er werd in de tweede helft verder niet meer gescoord en dus moest een verlenging de beslissing brengen. In de eerste helft van de verlenging onderscheidde FC Meppel-keeper Erik Kampherbeek zich door tweemaal katachtig redding te brengen. In de tweede helft van de verlenging viel dan toch de winnende treffer. Jos Fidom bleef ijzig kalm tijdens de afronding: 2-3.

Komende zaterdag speelt FC Meppel derhalve de finale op neutraal terrein. De tegenstander is in elk geval Gorecht uit het Groningse Haren.