FC Meppel is hekkensluiter na nederlaag in Almelo

FC Meppel is hekkensluiter. ANP

FC Meppel had vorige week afscheid genomen van trainer Jarrisch Keizer en moest zaterdagmiddag onder leiding van Willem Visscher en Stefan Huisman aantreden in Almelo, tegen Oranje Nassau. De groen-witten speelden een prima duel en namen voor rust via Stijn Koch de leiding, maar gingen in de slotfase door twee late tegentreffers alsnog onderuit met 2-1. Door deze nederlaag en de overige resultaten staat FC Meppel nu laatste in de oostelijke 2de klasse J.

FC Meppel koos op het kunstgras in Almelo tegen het vaardige ON voor een strijdwijze waarin het de linies kort op elkaar hield en vanuit de omschakeling zelf wilde ‘prikken’. Dit lukte meer dan aardig, want de thuisploeg stichtte weinig gevaar en FC Meppel was de ploeg die de kansen kreeg. Stijn Koch knikte raak uit een vrije bal (0-1), Camiel Fidom zag een treffer afgekeurd worden en Hugo Bisschop werd in kansrijke positie gevloerd.

Deksel op de neus

Na rust hetzelfde spelbeeld, met een optisch sterker ON dat echter weinig uitgespeelde kansen kreeg. Net op het moment dat FC Meppel aan een knap resultaat begon te denken, sloeg de thuisploeg toe. Stef Kamphuis profiteerde van mistasten in de FC-defensie in de 81ste minuut en maakte 1-1. Toen 5 minuten later uit een fraaie aanval Thijs Hendriks ook nog de 2-1 scoorde, kreeg FC Meppel helemaal de deksel op de neus.

Willem Visscher: „Ondanks de nederlaag ben ik positief gestemd over hoe we tegen een sterke tegenstander hebben gespeeld. We hebben bokje voor elkaar gestaan en zullen hierop moeten voortborduren.”

Nieuws

menu