FC Meppel kan Gramsbergen niet verrassen; degradatienood voor groen-witten uit Meppel is vergroot

Invaller Mick van Laere schiet de 1-2 binnen namens FC Meppel.

Invaller Mick van Laere schiet de 1-2 binnen namens FC Meppel. Foto: Gert Ribberink

FC Meppel verweerde zich zaterdagmiddag kranig tegen titelkandidaat Gramsbergen, maar ging toch onderuit in eigen huis. De groen-witten verloren na een 0-0 ruststand met 1-2 en zagen de concurrentie onderin wél punten pakken. Daardoor wordt het voor de Meppelers steeds moeilijker om lijfsbehoud af te dwingen. Dat lijkt alleen nog via de nacompetitie te kunnen.

FC Meppel speelde een zeer acceptabele wedstrijd en opende sterk. Het kreeg via Hugo Bisschop, Luca Broers en Rik Beens een aantal goede kansen om de score te openen. Pas in de slotfase van de eerste helft lieten de bezoekers zich aanvallend gelden en was met name spits Roy Seinen dicht bij de 0-1.

Op de paal

Na de onderbreking stichtte opnieuw FC Meppel het eerste gevaar. Via Hugo Bisschop, die de bal op de paal mikte. Daarna trok Gramsbergen het initiatief naar zich toe en kwam het in de 62ste minuut op 0-1. Nick Leferink schoot op schitterende wijze een vrije bal binnen. Die goal leidde tot een open laatste halfuur, waarin FC Meppel aandrong en Gramsbergen counterde. Bisschop leek de 1-1 te maken, maar weer was het de paal die in de weg stond.

Toen Wouter Schuldink in de 76ste minuut 0-2 maakte, leek het duel beslist. De thuisploeg legde zich er echter niet bij neer, kwam via invaller Mick van Laere op 1-2 en zocht naar een misschien wel verdiend punt. Ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Gramsbergen bleef de 2-2 uit en droop FC Meppel voor de zoveelste keer teleurgesteld af.