FC Meppel lijdt dure nederlaag in Nijverdal

.

FC Meppel leek na twee goede resultaten het lek boven te hebben en aansluiting te kunnen vinden met de middenmoot in de oostelijke 2de klasse J. De groen-witten verloren zaterdagmiddag echter onnodig bij De Zweef en blijven daardoor met 7 punten uit 9 duels onderin hangen. De enige treffer in Nijverdal viel halverwege de eerste helft en kwam voort uit zwak ingrijpen in de Meppeler defensie.

FC Meppel begon behoudend aan het duel in Nijverdal en omdat ook De Zweef dat deed, was het onder gure omstandigheden niet hoogstaand wat de toeschouwers te zien kregen. De kansen waren schaars en de voorsprong die De Zweef pakte in de 24ste minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Nick Koopmans profiteerde van niet-ingrijpen van Lard Kwant en kon zomaar de 1-0 binnenknikken. FC Meppel stelde daar een kans van Luca Broers tegenover. Hij schoot de rebound over, na een schot van Rick Meijer.

Rentree

Na rust was FC Meppel de bovenliggende partij en beperkte De Zweef zich tot verdedigen. De groen-witten kwamen via Hugo Bisschop, Luca Broers en Pim ter Voorde enkele malen dicht bij de 1-1, maar de echte scherpte ontbrak bij de Meppelers. Zelfs invaller Camiel Fidom (hij maakte zijn rentree) kon het tij niet keren, waardoor het bij een onnodige 1-0 nederlaag bleef.

Nieuws

menu