FC Meppel loopt door bloedeloze remise tegen Drenthina uit op staartploegen

FC Meppel en Drenthina hielden elkaar zaterdag in balans en scoorden allebei niet. Foto: Wilbert Bijzitter

FC Meppel heeft zaterdagmiddag een punt gepakt, thuis tegen Drenthina. De groen-witten wisten het net niet te vinden en doordat de defensie deze keer prima functioneerde, begon en eindigde het duel tegen de Emmenaren met 0-0. FC Meppel zag verder alle naaste concurrenten verliezen waardoor het een punt op hen uitliep in de degradatiestrijd. Met nog 3 duels te gaan hebben de Meppelers nu 4 punten voorsprong op De Weide, The Knickerbockers en SV Oosterwolde.

FC Meppel was voor rust de betere ploeg, al was Drenthina wel het eerst dreigend. Een van de Emmenaren schoot kiezelhard op de lat boven doelman Erik Kampherbeek. Namen FC Meppel was Hugo Bisschop de gevaarlijkste man. Hij sneed er met zijn snelheid regelmatig langs op rechts en had daar, met 2 grote kansen, meer uit kunnen halen.

Vermoeidheid

Na rust was Drenthina in eerste instantie de betere ploeg. Het kon de stabiele defensie van FC Meppel echter niet verontrusten en doordat ook FC Meppel nauwelijks gevaarlijk was kabbelde het duel lange tijd voort. Pas in de slotfase, toen de vermoeidheid toesloeg bij beide ploegen, werd het duel open en ontstond er nog wat gevaar voor beide doelen. Gescoord werd er echter niet, waardoor het duel terecht in 0-0 eindigde.

Nieuws

menu