FC Meppel met speels gemak naar volgende bekerronde

Brian van der Zweerde was zaterdag de grote plaaggeest voor derdeklasser Tonego: hij scoorde 4 van de 7 Meppeler treffers. Foto: Daan Prest

Tweedeklasser FC Meppel heeft zaterdag weinig inspanningen hoeven te leveren om de volgende districtsbekerronde te bereiken. Met speels gemak werd derdeklasser Tonego uit Luttelgeest met 7-0 verslagen. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Brian van der Zweerde, met 4 treffers. Vooral zijn eerste goal was van ongekende schoonheid, middels een schitterend afstandsschot.

Van meet af aan was duidelijk dat FC Meppel weinig moeite zou gaan krijgen met Tonego. De ploeg uit Luttelgeest bungelt onderin de derde klasse en dat verschil was zichtbaar. Brian van der Zweerde opende al vroeg de score met een schitterende pegel in de kruising: 1-0. Na 23 minuten verdubbelde hij de marge (2-0) waarna het wachten was op meer treffers, al kreeg ook Tonego voor rust enkele kansen.

Verschil in kwaliteit

Na de pauze duurde het lang voordat FC Meppel de beslissende 3-0 op het bord schoot. Het was Brian van der Zweerde die zijn derde maakte in de 68ste minuut, waarna Rense van Dijk, Guus Stroeve, (opnieuw) Van der Zweerde en Remco van Keulen de eindstand in de slotfase op 7-0 bepaalden en het verschil in kwaliteit ook in cijfers uitdrukten.

Nieuws

Meest gelezen