FC Meppel schiet goed uit de startblokken in Hengelo

Hugo Bisschop was zaterdagmiddag 'the man of the match' in Hengelo, met 2 goals en een assist. Foto: Archief Frens Jansen

Tweedeklasser FC Meppel heeft zaterdag in z’n eerste competitieduel van dit voetbalseizoen een even verrassende als ruime uitzege geboekt op Tubantia. De groen-witten wonnen in Hengelo met 0-3. Hugo Bisschop was met 2 goals en een assist de grote man.

Het was op deze eerste dag van oktober pas de eerste competitiewedstrijd voor de Meppelers doordat ze in een oostelijke klasse zitten met in totaal 13 ploegen en vorig weekend vrij waren in de eerste speelronde.

Goed georganiseerd

Het technisch vaardige Tubantia was zaterdagmiddag voor rust de bovenliggende ploeg. Veel grote kansen leverde dat echter niet op doordat FC Meppel goed georganiseerd verdedigde. De groen-witten haalden de pauze zonder kleerscheuren en gingen op die voet ook in het tweede bedrijf verder.

Daarin kreeg Tubantia na een uur spelen de grootste kans. Een van de Hengeloërs stuitte op doelman Erik Kampherbeek en zag vervolgens hoe de rebound door Joey Mulders van de doellijn werd gehaald. In de tegenstoot was het ineens Hugo Bisschop die werd weggestuurd en knap de 0-1 raak ramde. Die treffer gaf FC Meppel vleugels, want binnen enkele minuten was het Mick van Laer die op aangeven van Bisschop de 0-2 binnenwerkte.

Het gefrustreerde Tubantia gaf vervolgens veel ruimte weg en daar wist ‘man of the match’ Hugo Bisschop wel raad mee. Hij schoot de 0-3 eindstand op het scorebord.

Nieuws

menu