FC Meppel vergooit goede competitiestart na rust

.

FC Meppel heeft zaterdag verzuimd de nieuwe voetbalcompetitie te beginnen met een overwinning. De groen-witten namen voor rust tegen SV Oosterwolde een 3-0 voorsprong, maar zagen deze na de pauze verdampen. De 3-1 deed nog niet veel pijn, maar een benutte penalty en een kopbal uit een corner - beide in blessuretijd - dompelden de ploeg van coach Jarrisch Keizer in rouw.

FC Meppel startte goed en nam al in de 2de minuut de leiding via Emiel Kwant, die een prachtige pass van Brian van der Zweerde op waarde schatte en afrondde: 1-0. Diezelfde Kwant verdubbelde na 27 minuten de score met een schitterende pegel van afstand: 2-0. Op slag van rust leek Remco van Keulen het duel te beslissen, met een kopbal uit een vrije bal van Van der Zweerde: 3-0.

Matige indruk

Die marge leek geruststellend, maar in defensief opzicht maakte FC Meppel in de eerste helft al een matige indruk, en na de pauze was dit nog meer het geval. Jean Pierre N’Gouan scoorde in de 55ste minuut de 3-1 en die goal bracht bij SV Oosterwolde het geloof terug. Ze kreeg kansen op de aansluitingstreffer en wist in blessuretijd de 3-2 te maken vanaf de penaltystip, via Martijn Wieldraaijer. FC Meppel wankelde en viel in de slotseconde om bij een hoekschop die door Stefan Wagenaar werd ingeknikt: 3-3.

Nieuws

menu