FC Meppel verliest belangrijk duel met NEC Delfzijl

Remco van Keulen van FC Meppel in gevecht om de bal met een speler van NEC Delfzijl. Foto: Daan Prest

Tweedeklasser FC Meppel had de voorgaande twee duels gewonnen en daarmee goede zaken gedaan op de ranglijst. In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager NEC Delfzijl rekende de aanhang zaterdag dan ook op een zege voor de equipe van trainer Jarrisch Keizer, maar de groen-witten verloren in de slotminuut met 3-4 van de Groningers, die daarmee hun laatste strohalm grepen.

FC Meppel begon nog wel redelijk aan dit duel, maar zag NEC de score openen in de 12de minuut via Brian Mulder: 0-1. Brian van der Zweerde repareerde die schade vanaf de penaltystip nadat Ramon Bijker was gevloerd: 1-1. Quirijn Boelens bracht de bezoekers weer op voorsprong (1-2) maar het laatste woord voor rust was voor de thuisploeg die Hugo Bisschop uit een corner gelijk zag maken: 2-2.

Meer inhoud

Na de pauze leek FC Meppel over meer inhoud te beschikken. NEC moest terug, maar deed de groen-witten in de omschakeling pijn, 10 minuten voor tijd. Edwin Hodzic scoorde de 2-3 en dat leidde ertoe dat FC Meppel weer in de achtervolging moest. Brian van der Zweerde leek met zijn tweede treffer FC Meppel een punt te bezorgen (3-3) waarna het zelfs nog de winst leek te grijpen. Die goal werd echter afgekeurd, waarna NEC in de slotminuut via Camaron Waaijenberg keihard toesloeg en een 3-4 eindstand op het bord verscheen.

Nieuws

menu