FC Meppel verliest nipt van Sparta Enschede

Archieffoto van Camiel Fidom, die zaterdag de enige treffer namens FC Meppel scoorde.

Archieffoto van Camiel Fidom, die zaterdag de enige treffer namens FC Meppel scoorde. Foto: Leo de Harder

Tweedeklasser FC Meppel heeft zaterdagmiddag verzuimd om bij titelkandidaat Sparta Enschede een punt te pakken. Vanwege een slechte start kwamen de groen-witten algauw met 2-0 achter en leek een grote nederlaag in de maak. Nog voor rust wisten de Meppelers zich echter te herpakken, met onder meer een rake vrije trap van Camiel Fidom. Daarna speelden de groen-witten een prima tweede helft. Met inzetten op paal en lat in de slotfase was FC Meppel dicht bij een verrassing, maar Sparta hield stand en won dus met 2-1.

FC Meppel werd in de openingsfase overrompeld door Sparta Enschede, dat nog vol in de race voor de titel is in de oostelijke 2de klasse J. Vooral over de zijkanten kwam de thuisploeg keer op keer door. Het was Danny Reinders die al in de 8de minuut de score opend:, 1-0. Toen 5 minuten later Luuk de Haan de 2-0 aantekende, leek een desastreuze middag op til voor FC Meppel. Pas na een halfuur kreeg het wat grip op de thuisploeg en was het Camiel Fidom die met een schitterende vrije bal in de 37ste minuut de scoorde.

Steeds brutaler

Na rust had FC Meppel de zaakjes meteen beter voor elkaar en hield het Sparta Enschede in toom. De thuisploeg had weliswaar het initiatief, maar kon niet zo gevaarlijk worden als in het eerste bedrijf. Naarmate het duel vorderde, werd FC Meppel steeds brutaler en beet het meer van zich af. In de slotfase speelde het alles of niets en raakte het de lat via Hugo Bisschop. De grootste kans was voor Rick Meijer, die een rebound - na een schot op de paal van Rik Beens - van dichtbij verkeerd raakte. Zo bleef het bij 2-1, maar er had beslist een puntje in gezeten voor het tegen degradatie strijdende FC Meppel.