FC Meppel verrassend winnaar derde periode na remise bij LTC

.

.

FC Meppel speelde lange tijd tegen degradatie, maar kende een sterke derde periode waardoor het zich vorig weekend definitief veilig had gespeeld. De groen-witten hadden daardoor zelfs kans op het winnen van de laatste periode en deden dit zaterdag zowaar. Concurrent Gramsbergen verloor thuis met 2-4 van Gorecht, waardoor FC Meppel door de 2-2 remise bij LTC zomaar ‘het toetje’ in de schoot kreeg geworpen. De 2-2 van Camiel Fidom bracht de Meppelers de verrassende prijs waarnaar ze zo smachtten.

FC Meppel en LTC maakten er op het kunstgras in Assen een open eerste helft van, waarin de thuisploeg op voorsprong kwam door een goal van Richard Mulder. Hij omspeelde keeper Erik Kampherbeek en schoot de 1-0 binnen. FC Meppel was vooral gevaarlijk via de rechterkant, maar was slordig in de eindpass. Op slag van rust tekende Hugo Bisschop uit het niets met een geweldige pegel voor de 1-1.

Heft in handen

Na rust was LTC in eerste instantie de betere ploeg, maar was de beste kans voor FC Meppel via Camiel Fidom. Hij nam aan in plaats van zelf te schieten en zag de keeper redding brengen. Daarna nam LTC het heft in handen en kwam het via Xander Eisses verdiend op 2-1. Het geloof bij FC Meppel ebde weg, maar kwam ineens terug toen concurrent Gramsbergen een 2-0 voorsprong zag verdampen in een 2-3 achterstand. Camiel Fidom kopte in de 81ste minuut zowaar de 2-2 binnen en bracht de groen-witten virtueel de periodetitel. Toen in Gramsbergen ook nog de 2-4 viel, geloofden beide ploegen in Assen het wel en speelden ze het duel rustig uit. LTC plaatste zich op basis van de ranglijst voor de nacompetitie en FC Meppel door het winnen van de derde periode.