FC Meppel wint in Hoogeveen ondanks ondertalsituatie

Duel om de bal tijdens De Weide-FC Meppel (3-4). Foto: André Weima

FC Meppel had vorig weekend thuis een 3-0 voorsprong weggegeven tegen SV Oosterwolde (3-3) en leek dit weekend, uit tegen De Weide in Hoogeveen, ook hard op weg om de volle buit kwijt te raken. Na twee snelle treffers leidden de Meppelers zaterdag met 0-2, maar een rode kaart en een tegentreffer (1-2) leken vlak voor rust roet in het eten te gooien. Na de pauze werd het weliswaar heet, maar trok FC Meppel uiteindelijk toch aan het langste eind: 3-4.

De Meppelers begonnen goed aan dit duel en kwamen al vroeg op voorsprong door een kopbal van Jos Fidom: 0-1. Toen Hugo Bisschop in de 27ste minuut door de Hoogeveense defensie sneed en zijn voorzet in eigen doel gewerkt zag worden door een speler van de thuisploeg (0-2) leek FC Meppel op rozen te zitten. Op slag van rust kreeg Salim Aouled echter rood na een handsbal en benutte Milan Ronkes de penalty (1-2) waardoor de spanning ineens terug was.

Manmoedig

FC Meppel hield na rust manmoedig stand met een man minder en kwam in de 57ste minuut zelfs op 1-3, via een counter waarbij Jeroen Westerbeek fantastisch scoorde. Een kwartier voor tijd werd het 2-3 en leek de 3-3 slechts een kwestie van tijd. Justin Thorn gaf FC Meppel in de 87ste minuut lucht door een fout bij De Weide af te straffen (2-4) maar nog was het niet beslist. Nick Muysson scoorde in blessuretijd de 3-4 en FC Meppel leek opnieuw op omvallen te staan. Het hield op karakter stand en boekte zo de eerste competitiezege van dit seizoen.

Nieuws

Meest gelezen