FC Meppel ziet wolken steeds donkerder worden na verlies in Elim

FC Meppel-aanvoerder Camiel Fidom staat op het punt uit te halen in Elim.

FC Meppel-aanvoerder Camiel Fidom staat op het punt uit te halen in Elim. Foto: André Weima

In een rechtstreeks degradatieduel heeft FC Meppel zaterdagmiddag met 3-1 in en van Elim verloren. De situatie wordt er daardoor steeds penibeler op voor de groen-witten, die na twee snelle treffers voor rust een redelijk kansloze tweede helft beleefden. Na de 3-0 was het uiteindelijk Luca Broers die in de slotminuten de eindstand op 3-1 bepaalde.

FC Meppel had in Elim gedurende het eerste halfuur het betere van het spel, en het kreeg via Luca Broers de beste kansen om de score te openen. De behendige aanvaller verzuimde dit, waarna het in het laatste kwartier voor rust misging bij de Meppelers. Doelman Erik Kampherbeek schatte een schot van Daymen Doldersum verkeerd in en zag de bal over zich heen gaan: 1-0. Vlak daarna maakte Jan Benjamins er 2-0 van en daarmee bezorgde hij zijn ploeg een grote weelde.

Paal

FC Meppel probeerde het na rust nog wel. Het kreeg kansen via Broers en Camiel Fidom, maar de paal en de keeper stonden een aansluitingstreffer in de weg. Naarmate het duel vorderde, ebde het geloof weg bij de Meppelers en was het Daimen Diphoorn die het duel besliste met de 3-0. In de slotminuten deed Luca Broers voor de statistieken nog wat terug en redde hij de eer met z’n 3-1.