Fans van motorcoureur Collin Veijer uit Staphorst gaan samen naar Valencia voor finale Red Bull MotoGP Rookies Cup

Motorcoureur Collin Veijer uit Staphorst zag onlangs een succesvol seizoen bekroond met een vaste startplaats in het Moto3-wereldkampioenschap voor volgend jaar. Op het circuit van het Spaanse Valencia kan hij komend weekend echter nóg een kers op de taart leggen. Veijer maakt namelijk nog altijd kans op de titel in de strijd om de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hij wordt daarbij aangemoedigd door een grote groep motorsportfans uit de gemeente Staphorst, die hun lokale held naar de overwinning willen schreeuwen.

Een deel van de grote schare Collin Veijer-fans poseert alvast met de spandoeken die deze week meegaan naar Valencia. Derde van rechts initiatiefnemer Nick Eggen.

Een deel van de grote schare Collin Veijer-fans poseert alvast met de spandoeken die deze week meegaan naar Valencia. Derde van rechts initiatiefnemer Nick Eggen. Foto: Daan Prest

Veijer won dit jaar al drie wedstrijden om de Red Bull Rookies Cup, een opstapklasse richting het wereldkampioenschap. Met nog twee races in Valencia te gaan, staat de 17-jarige Staphorster op de tweede plaats in het kampioenschap. Dit met slechts 11 punten achterstand op de Spanjaard José Rueda.

Grote groep geïnteresseerden