Frank Wagter volgt Adri Kok op als hoofdtrainer van KIOS

Frank Wagter wordt de nieuwe hoofdtrainer van KIOS uit Ruinerwold. Foto: KIOS

Met ingang van het korfbalseizoen 2023-2024 is Frank Wagter (31) de nieuwe trainer-coach van KIOS uit Ruinerwold. Hij is daarmee de opvolger van de huidige hoofdtrainer Adri Kok, die heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen.

Reeds op 12-jarige leeftijd begon Frank Wagter met het geven van trainingen aan de jeugd van KIOS. Hij heeft bijna alle denkbare teams getraind en gecoacht bij de club uit zijn geboorteplaats. Ieder jaar ervoer Wagter meer enthousiasme voor het trainersvak en hij ontwikkelde zich actief door.

Veel geleerd

Enkele jaren geleden werd hij door DOS’46 uit Nijeveen benaderd om talentvolle jeugd te begeleiden. Hij kwam hierdoor terecht in een ervaren groep trainers, met onder anderen Herman van Gunst. Wagter: „Van hen heb ik veel geleerd, in combinatie met mijn KT3-korfbalopleiding. Zo heb ik mij de afgelopen jaren sterk kunnen ontwikkelen.” Met een groep jonge, fanatieke korfballers boekte hij als trainer niet alleen korfballend resultaat bij DOS’46, maar trok hij ook de aandacht van andere verenigingen. Wagter ging met diverse clubs in gesprek, waaronder ook KIOS. De technische commissie en Wagter vonden elkaar algauw op het gebied van korfbalvisie, ambitie en ontwikkeling.

De geboren Ruinerwoldiger is in het dagelijks leven ambulant hulpverlener voor mensen met een psychiatrische problematiek, maar in het weekend is hij veel te vinden rondom het korfbalveld omdat hij naar eigen zeggen ‘gek op het spelletje’ is. Zelf doorliep hij de hoogst spelende jeugdteams van KIOS, met onder meer tweemaal deelname aan het NK, en hij korfbalde al op jonge leeftijd in ‘het vlaggenschip’.

Nieuws

menu