Geen promotie voor FC Meppel

Teleurstelling bij Wiebe de Jong van FC Meppel, terwijl Gorecht op de achtergrond feestviert. Foto: Leo de Harder

FC Meppel promoveert niet naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer strandde zaterdagmiddag in de finale tegen Gorecht. Op neutraal terrein, sportpark Noordwest in Beilen, verloren de Meppelers van het team uit Haren met 1-3.

Na de laatste treffer van Gorecht ontstonden wat schermutselingen op het veld tussen voetballers, begeleiders en fans van beide verenigingen. Toen de zaak was gesust, kreeg invaller Jos Fidom een terechte rode kaart van de matig leidende arbiter Brinkman. „Ik gaf hem een duw. Dat was natuurlijk niet zo handig”, meldde Jos Fidom - die net als zijn broer Camiel z’n laatste wedstrijd speelde - eerlijk na afloop.

Tweede treffer

De gifpijlen van ‘tout’ FC Meppel gingen sowieso richting de arbiter van dienst. Bij de tweede treffer van Rein Werumeus Buning had gefloten moeten worden, vond het FC-kamp. „De tegenstander duwde Lard Kwant naar beneden en het doel in. Wat wil je nog meer?”, haalde Keizer het moment terug. „Daarna kan de scheidsrechter de boel gelijktrekken en moet hij ons een strafschop geven”, vond de FC Meppel-trainer verder.

Keizer had wel een punt, maar FC Meppel had zichzelf daarvoor allang kunnen belonen. De groen-witten waren de gehele eerste helft verreweg de bovenliggende partij en kregen een karrenvracht aan hele en halve kansen. Na een vroege treffer van Gorecht maakte Hugo Bisschop in de 17e minuut gelijk met een ‘wereldgoal’. Uit een voorzet van de voor rust zeer sterk spelende Emiel Kwant nam de FC Meppel-middenvelder de bal in een keer op zijn schoen. De bal verdween als een streep in het Gorecht-doel: 1-1.

Allerlaatste counter

Na deze gelijke ruststand lukte het FC Meppel niet meer op Gorecht de wil op te leggen. De kansen waren schaars en de Groningers kwamen, zoals gemeld, op voorsprong uit een vrije trap: 1-2. Dat was het sein voor FC Meppel om nog meer aan te vallen. Voor een overtreding op Camiel Fidom weigerde Brinkman een strafschop te geven en vlot daarna eindigde de enige kans van Jos Fidom naast het doel. In de tegenstoot bleef Gorecht steeds gevaarlijk. In blessuretijd beslisten de Groningers het duel definitief bij hun allerlaatste counter: 1-3.

Nieuws

Meest gelezen

menu