Tennisster Arianne Hartono uit Meppel uitgeschakeld op de Australian Open, ze verliest van Shelby Rogers. 'Balen, ik heb echt wel momenten en kansen gehad'

Arianne Hartono in actie op een eerder toernooi. ANP

Arianne Hartono is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. De tennisster uit Meppel verloor in twee sets van de Amerikaanse Shelby Rogers: 4-6, 3-6.

Ze had van tevoren nog goede hoop op een nieuwe stunt, na haar kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Vorige week verraste Hartono, de nummer 240 van de wereldranglijst, nog met drie overwinningen in het kwalificatietoernooi, waarvan twee op speelsters die net buiten de mondiale top 100 staan.

Maar die nieuwe stunt bleef uit in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Rogers brak al vroeg in de wedstrijd op de service van Hartono, maar die break was niet fataal, want de Meppelse brak snel terug. Maar op 3-3 brak de Amerikaanse, nummer 51 van de wereldranglijst, opnieuw. Op 5-4 serveerde Rogers met een lovegame naar de eerste setwinst.

Derde set leek aanstaande

De Amerikaanse brak Hartono in de eerste game van de tweede set. Maar toen nam de in Groningen geboren Hartono het initiatief over. Ze brak tweemaal door de service van Rogers en leek op 3-1, met de eigen service nog komend, voorzichtig af te stevenen op een derde set. Maar Rogers knokte zich terug en twee lange games later stond het 3-3.

Daarna ging het rap: in de resterende drie games pakte Hartono slechts twee punten. „Enorm balen”, was de eerste reactie van de Meppelse, kort na de wedstrijd. „Ik had echt wel mijn kansen en momenten, maar ik pakte ze niet. Zij serveerde ook sterk en ik maakte meer onnodige fouten. Heel jammer.”

Licht stijgen

Hartono zal na haar prestaties in Melbourne waarschijnlijk licht stijgen op de wereldranglijst. Vorig jaar werd ze ook in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld. Toen was ze de eerste tennisser uit Noord-Nederland in tientallen jaren die het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi wist te halen.

Nieuws

menu