Golfer Sven Maurits uit Meppel plaatst zich voor finaleweekend van Dutch Open

Sven Maurits is Nederlands kampioen bij de professionele golfers. Foto: Wilfred Maurits

Sven Maurits, geboren in Meppel en tegenwoordig wonend in Tuk, heeft wederom een goede dag gedraaid tijdens de Dutch Open. De 34-jarige golfer is nog altijd de beste Nederlander van het veld.

Na twee dagen staat Maurits op de gedeelde twaalfde plaats. Na de 68 slagen (-4 onder par) van gisteren was hij al de beste Nederlander. Op de tweede dag komt hij tot een score van 69 slagen (-3). Met een totale score van -7 heeft hij ruim de ‘cut’ gehaald, en is hij nog steeds de beste Nederlander op de baan.

De beste 65 golfers van het veld kwalificeren zich voor de ‘cut’, het slotweekend van het toernooi, waarin de prijzen worden verdeeld.

In 2019 wist Maurits ook al de ‘cut’ te halen. „Ik weet nu wat er voor nodig is om het finaleweekend te halen, en dat is nu gewoon weer het grootste doel”, zei Maurits vooraf aan de Dutch Open.

Maurits begint de tweede dag met een bogey, een slag boven par. Maar die score heeft hij met viermaal een birdie, een slag onder par, ongedaan gemaakt.

Acht Nederlanders halen de cut

Behalve Maurits zijn er nog acht andere Nederlandse golfers die het weekend hebben gehaald. Joost Luiten is dat niet gelukt. Luiten won in 2013 en 2016 het toernooi, dat toen nog de KLM Open heette. Nu strandt hij met een score 144, par. Hij eindigt op de gedeelde 88ste plaats.

Na twee dagen gaat Kristoffer Broberg uit Zweden aan de leiding van de 101ste Dutch Open, met 132 slagen (-12).

Nieuws

menu