Golfer Sven Maurits stijgt acht plaatsen op laatste dag Dutch Open en eindigt in top 30

Sven Maurits is Nederlands kampioen bij de professionele golfers. Foto: Wilfred Maurits

Sven Maurits, geboren in Meppel en wonend in Tuk, is de Dutch Open op de gedeelde 27ste plaats geëindigd. Op de laatste dag van het grootste en bekendste golftoernooi van Nederland stijgt Maurits met een dagscore van -2 nog acht plaatsen.

Maurits begint de dag nog met twee tegenvallers. Op de eerste twee banen slaat hij allebei een bogey, een slag boven par. Hij herpakt zich enigszins op de zevende baan met een birdie, een slag onder par. Nadat hij op de negende hole opnieuw een bogey slaat, staat hij halverwege de dag op een score van +2.

De tweede helft van golfbaan Bernardus Golf in Cromvoirt gaat de 34-jarige Maurits echter beter af. Vier keer slaat hij een birdie, waardoor hij zijn dagscore op -2 zet. Hij eindigt daarmee het toernooi met 280 slagen, gelijk aan -8. Hij komt daarmee op de gedeelde twaalfde plaats. Hij wint daar net geen 9000 euro mee.

Nationaal kampioen

De 34-jarige Maurits, lid van Golf Club Havelte, kent een paar goede weken. Vorig weekend werd hij nationaal kampioen. En die titel bewijst hij op de eerste dagen van de Dutch Open, dat voorheen bekend was als KLM Open. De eerste twee dagen is Maurits de beste Nederlander van het veld.

Met 137 slagen na twee dagen gaat hij als twaalfde de ‘cut’ in, het finaleweekend waaraan de beste 65 golfers mogen meedoen. Na de +1 van gisteren is hij echter niet meer de beste Nederlander in het toernooi. Hij begint de laatste dag op de 35ste positie.

Winst is voor een Zweed

Kristoffer Broberg uit Zweden heeft de 101ste editie van de Dutch Open gewonnen, met een score van -23 (265 slagen). Hij strijkt daarmee 147.370 euro aan prijzengeld op. Matthias Schmid uit Duitsland wordt tweede met -20 en de Spanjaard Alejandro Cañizares eindigt als derde op -18.

Beste Nederlander in het veld is Darius van Driel. Hij wordt samen met de Belg Thomas Detry vierde, met -15. Maurits eindigt als tweede Nederlander. Negen Nederlanders wisten de ‘cut’ te halen.

Nieuws

menu